Kotlety wieprzowe solone z szarlotką
Solone kotlety wieprzowe z jabłkiem Hash może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,74 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz cienką cebulę, sól morską, cienkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Kotlety wieprzowe solone z szarlotką, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Jabłkiem, oraz Kotlety wieprzowe solone z kompotem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do solanki: wymieszać 8 szklanek wody, soki owocowe, koper włoski i sól w dużym rondlu na średnim ogniu. Dusić 20 minut. Po podgrzaniu wyjąć solankę z ognia, pozostawić do ostygnięcia.
Dodać kotlety i pozostawić do solanki na 3 godziny i do 24 godzin w lodówce. (Im dłużej kotlety są solone, tym więcej soli i smaku owocowego zostanie wchłonięte.)
Dla wieprzowiny: w dużej patelni saute na dużym ogniu, dodać olej, pozostawić do ogrzania, aż na skraju palenia, a następnie dodać 3 kotlety do patelni. Zmniejszyć ogień i gotować przez 6 do 7 minut na stronę, powinno to dać złoty brązowy kotlet. Powtórz proces z pozostałymi 3 kotletami. Trzymaj ciepło do podania
Do mieszania: odstawić tę samą patelnię na średnie ciepło i dodać olej i ziemniaki. Wymieszać ziemniaki, aż zmiękną i rumiane na brzegach, zajmie to 6 do 8 minut. Gdy ziemniaki są ugotowane, dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i nadal gotować, aż cebula zmięknie, 3 do 4 minut. Na koniec zmniejsz ogień do średniej, dodaj jabłka i zakończ gotowanie przez ostatnie 4 minuty. Po ugotowaniu wyjąć z ognia i w razie potrzeby podawać z ostrym sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.