Kotlety wieprzowe po kolumbijsku (Chuletas de Cerdo)
Kotlety wieprzowe po kolumbijsku (Chuletas de Cerdo) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 460 kalorii, 37g białka, oraz 29g tłuszczu. 2420 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mielony tymianek, ząbki czosnku, cebulę w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chuletas de Cerdo A La Criolla (kotlety wieprzowe w sosie kreolskim), Kotlety wieprzowe z sosem śliwkowym (Chuletas de Cerdo con Salsa de Ciruelas), oraz Sancocho de Cerdo (Kolumbijska zupa wieprzowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj sok z limonki, cebulę w proszku, czosnek, tymianek, oregano, kminek, sól i pieprz.
Kotlety schabowe umieścić w szklanej patelni i dodać mieszaninę limonki.
Umieścić w lodówce na 6 godzin lub na noc.
Kotlety schabowe umieścić w garnku wypełnionym wodą. Gotować przez około 15 minut na średnim ogniu.
Kotlet schabowy wyjąć z garnka i odstawić.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej. Gdy olej jest gorący, umieść kotlety wieprzowe na patelni i smaż przez 3 minuty z każdej strony, aż staną się złote.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Stonestreet Estate Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.