Kotlety Wieprzowe Pizzaiola
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kotlety wieprzowe Pizzaiola może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 39g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, pasty pomidorowej, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety Schabowe Alla Pizzaiola, Kotlety schabowe alla Pizzaiola, oraz Scamorza-Loaded Pork Pizzaiola.
Instrukcje
Kotlety doprawiamy solą i pieprzem.
Podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać go wokół do smaku oleju.
Dodać kotlety i karmelizować po obu stronach, 2 do 3 minut na stronie.
Usuń kotlety na talerz i rezerwy. Wymieszać z nasion kopru włoskiego, cebula, płatki czerwonej papryki, i oregano. Zmniejszyć ogień i gotować przez 7 do 8 protokół.
Dodaj pastę pomidorową i gotuj przez 1 minutę, następnie dodaj wino i gotuj przez kolejną minutę. Wymieszać w wywarze i dobrze połączyć. Przesuń kotlety z powrotem na patelnię, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aby zakończyć gotowanie kotlety, o 5 do 6 protokół. Kotlety i sos ułożyć na półmisku i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.