Kotlety wieprzowe panierowane z octem-Chuletas con Vinagre
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj panierowanych kotletów wieprzowych z octem-Chuletas con Vinagre. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 881 kalorii, 62g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za $4.16 za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, liści oregano, octu jabłkowego i kotletów schabowych. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z sosem śliwkowym (Chuletas de Cerdo con Salsa de Ciruelas), Kotlety wieprzowe po kolumbijsku (Chuletas de Cerdo), oraz Kotlety wieprzowe po kolumbijsku (Chuletas de Cerdo).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Osusz kotlety wieprzowe ręcznikami papierowymi. Obficie dopraw obie strony solą i pieprzem. Ubij jajka w płytkiej misce, aż się spienią.
Rozłóż mąkę i bułkę tartą w 2 oddzielnych płytkich miseczkach. Pogłębiaj kotlet w mące, aby pokryć wszystkie strony. Zetrzyj nadmiar mąki. Posmaruj kotlet jajkiem i pozwól mu spłynąć przez około sekundę nad miską.
Połóż go w bułce tartej i obróć kilka razy, poklepując okruchy na kotlecie, aby przylgnęły. Ustaw kotlet na blasze do pieczenia i powtórz z pozostałymi kotletami.
Wlej 1/2 cala oleju rzepakowego na dużą, szeroką patelnię.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż czubek rączki drewnianej łyżki wyda żywy trzask (około 375 stopni F).
Dodaj połowę kotletów schabowych do oleju i smaż, obracając raz, na złoty kolor z obu stron, około 4 minut.
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 11 na 15 cali lub dowolnego naczynia do pieczenia, które dobrze trzyma wszystkie kotlety, zachodząc na nie wzdłuż 1 strony patelni. Powtórz z pozostałymi kotletami.
Przełóż tyle cebuli i papryki z octu, ile chcesz (około 1/2 szklanki mi odpowiada) na kotlety.
Kotlety skrop octem i piecz, aż w pobliżu kości nie pozostanie ślad różu, około 25 minut.
Odetnij wierzchołki ananasów i wyrzuć. Dużym nożem odetnij skórkę ananasów, pozostawiając jak najmniej dołączonego ananasa.
Umieść skórki w garnku wystarczająco dużym, aby wygodnie je trzymać i wlej tyle wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia na małym lub średnim ogniu i gotować, aż skórka ananasa będzie bardzo miękka, około 30 minut.
W razie potrzeby dodaj wodę, aby Skórki były zanurzone.
W międzyczasie włóż cebulę, oregano, ziarna pieprzu, czosnek, habanero lub inną paprykę chile, ocet i sól do dużego słoika z obcisłą pokrywką.
Odcedź płyn ananasowy do słoika. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, aby pokryć składniki, dodaj więcej wody do ananasa i gotuj przez 20 minut. Posmakuj i dodaj trochę więcej soli i/lub trochę octu, jeśli uważasz, że tego potrzebuje. Możesz go użyć, gdy tylko ostygnie, ale będzie lepiej, gdy siedzi.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Kotlety wieprzowe naprawdę dobrze komponują się z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Jednym z win, które można spróbować, jest Faire La Fete Cremant de Limoux. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Faire La Fete Cremant de Limoux]()
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir