Kotlety Wieprzowe Panierowane
Panierowane kotlety wieprzowe to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 499g białka, 102g tłuszczu i w sumie 3218 kalorii. Za 24,93 zł za porcję, ten przepis okładki 65% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, przyprawioną bułkę tartą, kotlety z schabu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 63%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety Wieprzowe Panierowane, Kotlety Wieprzowe Panierowane, oraz Kotlety Wieprzowe Panierowane.
Instrukcje
Umieść sok pomarańczowy w płytkiej misce. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą i przyprawioną sól. Zanurz kotlety wieprzowe w soku pomarańczowym, a następnie posmaruj mieszanką miękiszu.
Na dużej patelni gotuj wieprzowinę w oleju na średnim ogniu przez 7-9 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa odczyta 160&#deg;.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to moje najlepsze typy kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.