Kotlety Wieprzowe Nadziewane Papryką
Kotlety schabowe nadziewane papryką mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 464 kalorie, 40 g białka i 16 g tłuszczu każda. Za 2,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga chleba, cebuli, ząbka czosnku i żeberek wieprzowych. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują kotlety wieprzowe z papryką, kotlety wieprzowe nacierane pieprzem i kotlety wieprzowe z cebulą i papryką.
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym podsmaż czerwoną paprykę i cebulę na 1 łyżeczce oleju, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Wymieszaj kostki chleba, chili i kukurydzę; gotuj 2 minuty dłużej.
Przełożyć do miski; wymieszać z serem.
W każdym kotle schabowym wytnij kieszeń, przecinając ją prawie do kości; wypełnić farszem. W razie potrzeby zabezpieczyć wykałaczkami.
Posyp kotlety solą i pieprzem.
Posmaruj tę samą patelnię sprayem do gotowania; dodać pozostały olej. Smaż kotlety na średnim ogniu przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż się zarumienią. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj jeszcze 5–8 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°. Przed podaniem wyrzuć wykałaczki.