Kotlety Warzywne
Kotlety warzywne mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 179 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka garam masala, groch, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Kotlety Z Indyka, Kotlety Z Ciecierzycy, oraz Kotlety Z Kurczaka Od A Do Z dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki, marchew, fasolkę szparagową i groszek w garnku z wystarczającą ilością wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Warzywa odcedzić, przelać do miski i zacieru z masher ziemniaków, pozostawiając kilka małych kawałków.
Wymieszać jajko, 3/4 szklanki bułki tartej, garam masala, pieprz cayenne, i sól do miski z puree warzywnym. Uformuj mieszaninę na małe paszteciki o grubości około 1/2 cala. Pogłębiać paszteciki w pozostałej bułce tartej do herbu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, i smażyć powlekane paszteciki, aż złoty kolor.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.