Kotlety schabowe z prażonymi jabłkami i cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z pieczonymi jabłkami i cebulą. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kliny jabłkowe galan, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jabłko galan można śledzić to danie główne z Szewc Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlet schabowy z cebulą i jabłkami, Kotlet schabowy z jabłkami i cebulą, oraz Kotlet schabowy z jabłkami i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju do patelni; zawirować do herbu. Cebulę osuszyć ręcznikiem papierowym.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 2 protokół lub aż lekko rumiane, mieszając raz.
Dodać jabłko do patelni; wstawić do piekarnika.
Piec w 400 przez 10 minut lub aż cebula i jabłko będą miękkie. Wymieszać 2 łyżeczki masła, tymianek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Posypać wieprzowinę pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij wieprzowinę z patelni; utrzymuj ciepło.
Bulion i Mąkę połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj mieszaninę bulionu do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 1 minutę lub do zmniejszenia do 1/4 szklanki. Wymieszać z octem i pozostałą 1 łyżeczką masła.
SOS podawać z mieszanką wieprzowo-jabłkową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.