Kotlety schabowe z kminkiem i pomarańczą

Kotlety wieprzowe z kminkiem i pomarańczą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 39g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz kuskus, grubo zmielony pieprz, tłusty odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety schabowe z ryżem kminkowym, Kotlety Wieprzowe Kolendra-Kminek Przyprawa Rub, oraz Kotlety schabowe grillowane z kminkiem i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić tłuszcz z kotletów; wytrzeć kotlety wilgotnym ręcznikiem. Nacisnąć nasiona kminku i pieprz równo po obu stronach kotletów.
Umieść każdy kotlet między arkuszami folii z tworzywa sztucznego; za pomocą płaskiego młotka lub wałka do ciasta, delikatnie Funt mięso do 1/4 cala grubości, waląc jak najbliżej kości, jak to możliwe.
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 szklanki bulionu do wrzenia. Wymieszać kuskus, przykryć szczelnie i zdjąć z ognia; odstawić, aż bulion zostanie wchłonięty i kuskus będzie delikatny do ugryzienia, około 5 minut.
W międzyczasie Ustaw 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj kotlety, bez tłoczenia, w jednej warstwie i obróć się w razie potrzeby do brązowienia po obu stronach, w sumie 3 do 4 minut. Gdy kotlety są gotowane, przełożyć na obramowany talerz.
W międzyczasie opłucz pomarańczę; pokrój na pół wzdłuż, a następnie pokrój 1 połowę w poprzek na cienkie plasterki, odrzucając nasiona.
Pozostałe pomarańcze pokroić na pół na 4 kliny.
Zwróć wszystkie kotlety i wszelkie zgromadzone soki na patelnię.
Dodać pokrojoną pomarańczę i 1/3 szklanki bulionu; przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso nie będzie już różowe w środku (pokrojone na próbę), o 4 protokół.
Łyżka kuskusu równo na talerze. Ułożyć kotlety i plasterki pomarańczy obok; skropić równomiernie soki z patelni na mięsie. Towarzyszyć z pomarańczowymi klinami, aby wycisnąć na wieprzowinie.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.