Kotlety schabowe z jabłkami, słodkimi ziemniakami i kiszoną kapustą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z jabłkami, słodkimi ziemniakami i kiszoną kapustą. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,46 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 120 fanów. Mieszanka soli, pieprzu, kiszonej kapusty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Kotlety schabowe duszone z batatami i jabłkami, Kotlety wieprzowe z cidru-Dijon z prażonymi słodkimi ziemniakami i jabłkami, oraz Kotlety schabowe z kiszoną kapustą i jabłkami-danie noworoczne Amiszów.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i pokryć sprayem do gotowania. Szybko brązowe kotlety wieprzowe z każdej strony. Odstawić.
Ułóż plastry słodkich ziemniaków na dnie powolnej kuchenki 3 do 4 quart. Przykryć plasterkami cebuli, następnie plasterkami jabłka.
Jabłka posypać brązowym cukrem, gałką muszkatołową i solą.
Kotlety schabowe ułożyć na stosie i przykryć kiszoną kapustą. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez około 5 godzin. Może przejść dodatkową godzinę bez wysychania.
Podawać wieprzowinę i warzywa z sokiem z wolnej kuchenki łyżką na nich.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.