Kotlety schabowe z glazurą jabłkową
Kotlety wieprzowe z glazurą jabłkowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,11 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 37g białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz czosnek, sól i mielony pieprz, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Kotlety schabowe z polewą na cydr, Kotlety schabowe ze słodko-kwaśną glazurą z cydru, oraz Polędwiczki Wieprzowe Z Glazurą Jabłkową.
Instrukcje
Kotlety schabowe doprawić solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej i masło na ciężkiej patelni na średnim ogniu. Gotować kotlety wieprzowe w mieszaninie gorącego oleju, aż rumiane z obu stron i wieprzowina jest lekko różowy w środku, 5 do 7 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Zdjąć patelnię z ognia; przenieść kotlety wieprzowe na talerz.
Czosnek wymieszać na patelni i umieścić na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 30 sekund.
Wlać ocet i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Dodaj jabłecznik i musztardę Dijon, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, i gotować, aż sos jest zmniejszona i gęsta, 3 do 4 protokół. Wymieszać z rozmarynem i płatkami czerwonej papryki; doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Odstawić kotlety wieprzowe na patelnię, aby lekko się ogrzały, 1 do 2 minut na stronę.