Kotlety schabowe z dusz ± kapust ±
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z duszoną kapustą. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.95 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 673 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jeśli masz pieprz, bulion, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kotlety schabowe duszone z kapustą, Kotlety wieprzowe z duszonym boczkiem i kapustą jabłkową-inspirowane Beyond Bacon: Paleo S, które szanują cały Wieprz, oraz Duszona Wieprzowina Z Kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 najpierw ugotuj kapustę.
Rozgrzać tłuszcz boczku (lub masło lub olej roślinny)na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, mieszając tylko od czasu do czasu, aż brzegi cebuli zaczną brązowieć, o 5 protokół.
Posypać solą cebulę podczas gotowania.
Dodać pokrojoną kapustę i wrzucić do połączenia. Gotować przez minutę lub dwie, następnie dodać nasiona selera, kminek i bulion. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, pod przykryciem przez 10 minut.2 Po 10 minutach zdejmij z ognia, ale pozostaw osłonę na patelni. Odczekaj kolejne 5 minut, a następnie odsłoń patelnię i wymieszaj z musztardą i octem.
Dodać sól i czarny pieprz do smaku.3 Jak tylko przykryjesz patelnię kapusty w kroku 1, podgrzej łyżkę tłuszczu lub oleju z boczku na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Kotlety schabowe osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieść kotlety na patelni tak, aby najgrubsze, najbardziej kościste części znajdowały się w pobliżu środka patelni, gdzie uzyskują najwięcej heat.As jak tylko kotlety są ładnie rumiane z jednej strony, około 2 minut, odwróć je i zapieczętuj na drugiej stronie. Jeśli kotlety wieprzowe są mniej niż 3/4-cala grubości, a używasz patelni żeliwnej, gdy kotlety są seared na drugiej stronie, wyjąć patelnię z ognia i niech kotlety siedzieć w gorącej patelni aż gotowane przez (można użyć testu palcowego, aby sprawdzić doneness mięsa). Jeśli nie używasz żeliwnej patelni, po prostu zdejmij patelnię z ognia i przykryj patelnię na kilka minut, aż kotlety zostaną zrobione.Jeśli kotlety są grubsze niż 3/4 cala, a używasz żeliwnej patelni, zdejmij patelnię z ognia i przykryj ją, pozwalając kotletom zakończyć gotowanie przez około 5 minut. Jeśli nie używasz żeliwnej patelni, trzymaj kotlety na małym ogniu przez kolejne 5 minut po upieczeniu.4
Usuń kotlety z patelni i pozostaw na 5 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.