Kotlety schabowe smażone na patelni i mus jabłkowy domowej roboty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego kotleta wieprzowego i domowego musu jabłkowego. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kotlet schabowy smażony w piekarniku z musem żurawinowym, Smażone kotlety wieprzowe z domowym Panierkiem, oraz Jedna Patelnia Jabłko Cynamon Kotlety Wieprzowe.
Instrukcje
Aby przygotować sos jabłkowy, rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać jabłka na patelnię; gotować 4 minuty, często mieszając.
Dodaj 1/2 szklanki wody, cukru, soku i 1/8 łyżeczki soli na patelnię; gotować 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Przykryć i gotować 25 minut lub aż jabłka będą miękkie. Mash delikatnie z tyłu łyżką.
Aby przygotować wieprzowinę, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Wieprzowinę posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; wieprzowinę obtoczyć w mące.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 5 minut lub aż złoty. Obróć wieprzowinę; gotować 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać z musem jabłkowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.