Kotlety Schabowe Scarpariello
Kotlety schabowe Scarpariello to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kotlety wieprzowe, paprykę wiśniową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wisienkę, można śledzić to danie główne z Świeże Bułeczki Wiśniowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Scarpariello, Kurczak Scarpariello, oraz Kurczak Scarpariello dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piecz paprykę na stojakach palników gazowych na dużym ogniu (lub na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od ciepła), obracając szczypcami, aż skórki zostaną poczernione, 10 do 12 minut.
Przenieść do dużej miski i szczelnie przykryć folią.
Odstawić, przykryty, 20 minut. Obrać, a następnie połówki wzdłuż, odrzucając łodygi i nasiona.
Paprykę pokroić na 1-calowe kawałki.
Podczas gdy papryka stoi, mielić i rozgnieść połowę czosnku do pasty z 3/4 łyżeczki soli.
Połącz z rozmarynem, 1 łyżką oleju i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przetrzyj na kotlety.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick ciężkich na średnim ogniu, aż migocze. Podsmażyć wieprzowinę, obracając raz, aż blady Złoty w miejscach i po prostu gotowane przez, 4 do 6 protokół.
Przenieść na talerz i zachować ciepło, luźno pokryte folią.
Dodaj pieczoną paprykę na patelni z cebulą, pozostały czosnek, papryka wiśniowa, i 1/4 łyżeczka soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 5 do 6 minut.
Dodaj wino i bulion i gotuj, aż płyn zmniejszy się do glazury, około 5 minut.
Dodaj soki mięsne z talerza i usuń patelnię z ognia.
Dodać masło, mieszając aż do włączenia. Wymieszać sok z cytryny, natkę pietruszki i sól do smaku i łyżką na kotlety.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.