Kotlety Schabowe Glazurowane Balsamicznie
Kotlety schabowe szkliwione balsamicznie to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 167 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka octu balsamicznego, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety Schabowe Glazurowane Balsamicznie, Kotlety Schabowe Glazurowane Balsamicznie, oraz Śliczne Balsamiczne Schabowe Polane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Schab osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować wieprzowinę (w partiach 2, jeśli to konieczne)wraz z szalotkami, obracając wieprzowinę raz i mieszając szalotki od czasu do czasu, aż wieprzowina jest rumiana i szalotki są złotobrązowe i przetargu, o 5 łącznie minut.
Przenieść wieprzowinę szczypcami do talerza i dodać ocet, cukier, i pozostałe 1/2 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu szalotki na patelni. Gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści i płyn lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Zmniejsz ciepło do umiarkowanego, a następnie wróć wieprzowinę wraz z sokami nagromadzonymi na talerzu na patelnię i obróć 2 lub 3 razy, aby pokryć sosem. Gotować, obracając się raz, aż wieprzowina jest po prostu gotowane przez, około 3 minut w sumie.
Przełożyć wieprzowinę na talerz i gotować sos, aż zgęstnieje i syropy, 1 do 2 minut.