Kotlety jagnięce / żeberka z Chili i czarnymi oliwkami

Kotlety jagnięce / kotlety żeberkowe z Chili i czarnymi oliwkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 618 kalorii, 68g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 14,17 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka oregano, long chile, płatki chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kotlety Jagnięce Z Chili I Czarnymi Oliwkami, Kotlety jagnięce Reform (kotlety jagnięce panierowane z szynką), oraz Jagnięcina cytrynowa marynowana (kotlety lub kotlety) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż kotlety żeberkowe między folią spożywczą/folią spożywczą (folią foliową) i delikatnie spłaszcz je wałkiem do ciasta lub młotkiem.
Umieść kotlety w dużym naczyniu, aby wszystkie zmieściły się w jednej warstwie.
Wlać 4 łyżki stołowe / 1 / 4 szklanki oleju i dodać czosnek, chili, oregano, skórkę z cytryny i sok.
Posypać solą i oliwkami, a następnie obrócić kotlety żeberkowe w marynacie tak, że obie strony są pokryte.
Przykryć i pozostawić jagnięcinę do marynowania na 20 minut w temperaturze pokojowej przed gotowaniem.
Rozgrzej dużą patelnię z 2 łyżkami oleju i dodaj kotlety zeskrobując marynatę przed włożeniem do patelni. Smażyć je przez kilka minut z boku na dość dużym ogniu, aby nabrały koloru.
Odwrócić ogień z powrotem do średniej i wlać marynatę do patelni na kolorowych kotletów.
Dodać 2 łyżki lub tak wody, aby gotować w małej cieczy.
Gotować przez około 5 minut na rzadkie kotlety lub trochę dłużej, jeśli lubisz jagnięcinę dobrze gotowane, (będzie to również zależeć od grubości kotletów).
Przełożyć jagnięcinę na talerz do serwowania, zalać sokami z patelni i posypać posiekaną czerwoną papryką.