Kotlety jagnięce z małymi czerwonymi ziemniakami i sałatą jagnięcą
Kotlety jagnięce z małymi czerwonymi ziemniakami i sałatą jagnięcą to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na $10.7 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pełnoziarnistą musztardę, oregano, kotlety z żeberek jagnięcych i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Libańskie kotlety jagnięce z sałatą cytrynową, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Kotlety jagnięce Reform (kotlety jagnięce panierowane z szynką) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety jagnięce opłukać, osuszyć i doprawić 1 łyżeczką. sól i pieprz. W misce połącz czosnek, skórkę, oregano i 1 łyżkę. olej. Rozetrzyj mieszaninę po obu stronach kotletów.
Włóż ziemniaki do średniego garnka i dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obficie słonej wody, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować ziemniaki do miękkości, 8 do 10 protokół.
W międzyczasie wymieszaj musztardę, szalotkę, sok z cytryny i ocet w małej misce. Stopniowo ubijaj pozostałe 3 łyżki. oliwa z oliwek do czasu emulgowania dressingu.
Rozgrzej brojlery do wysokiej. Ułóż kotlety na patelni brojlerów i ustaw go 2 w. z elementu grzejnego. Kotlety Broil, obracając raz, aż zbrązowieje i średnio rzadkie w środku (pokroić do testu), 8 do 10 minut.
Włożyć sałatę jagnięcą do salaterki i dodać ciepłe ziemniaki.
Mżawka 3/4 dressing na sałatkę i wrzucić do herbu. Sałatkę podzielić na talerze i każdą porcję polać dwoma kotletami. Łyżka na pozostałym opatrunku.
Jagnięcina karmiona trawą: po co kupować?
Mięso hodowane na trawie częściej pojawia się w sklepach spożywczych. Często jest droga, więc co sprawia, że warto spróbować?
Zdrowe zwierzęta. Trawa jest naturalnym pokarmem dla bydła, żubrów, owiec (i jagniąt); kiedy mogą chrupać na pastwisku, jedzą tak, jak natura zamierzała.
Zdrowe nas. Mięso karmione trawą (w porównaniu ze standardowym pokarmem zbożowym) ma wyższy poziom korzystnych kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy E i beta-karotenu i zwykle ma mniejszą zawartość tłuszczu.
Świetne dla Ziemi. Pasące się zwierzęta nawożą pastwiska podczas wędrówki.
Świetny gust. Smak jest często czystszy i bardziej złożony niż w przypadku mięsa karmionego zbożem.
Naszym ulubionym jest certyfikowane organiczne mięso z jagnięciny Lava Lake w Idaho (lavalakelamb.com lub 208/788-9778), którego zwierzęta hodowane są na tysiącach akrów w pobliżu doliny słońca. Lava Lake oferuje wszystko, od kotletów po drobne pieczenie jagnięciny, w odpowiednim rozmiarze dla dwóch do czterech osób.