Kotlety jagnięce z koprem włoskim i pomidorami
Kotlety jagnięce z koprem włoskim i pomidorami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać fasolę masło, kotlety jagnięce, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kotlety jagnięce z koprem włoskim, Kotlety jagnięce marynowane w winie z sałatką z kopru włoskiego, oraz Kotlety jagnięce w sosie Koper-pomidor-Kapar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia folią. Koper włoski i pomidory wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż warzywa na blasze do pieczenia, z pomidorami pokrojonymi na bok. Piecz, aż pomidory będą miękkie, a koper włoski będzie złoty, około 30 minut, obracając się w połowie.
W międzyczasie, gotować czosnek w pozostałej 1 łyżeczce oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż złoty, o 3 protokół.
Dodać fasolę i 2 1/2 szklanki wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz zgęstnieje, o 15 protokół. W razie potrzeby wymieszać z oregano i parmezanem.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Jagnięcinę przyprawić solą i pieprzem i grillować aż do zaznaczenia Na spodzie, około 4 minut. Flip i gotować, aż tylko firmy w dotyku, 4 do 5 Więcej minut dla średnio rzadkie. Fasolę podzielić na talerze i na wierzchu z jagnięciną i prażonymi warzywami.
Zdjęcia Antonis Achilleos