Kotlety Cielęce
Kotlety cielęce mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 27 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Mieszanka masła, ser mozzarella, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kotlety Cielęce Z Karczocha, Kotlety Cielęce Pizzaiolo, oraz Kotlety Cielęce Balsamico.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprawić obie strony kotletów cielęcych solą, czarnym pieprzem i kminkiem.
Umieścić 3 do 4 plastry masła na dnie naczynia zapiekanki 9x13-cala; posypać około 1/4 sera mozzarella, 1/4 sera provolone, i 1/4 białego sera Cheddar. Ułóż warstwę kotletów cielęcych na warstwie sera. Top każdy kotlet z 2 do 3 plastry masła, 1/3 pieczarek, i 1/4 sera mozzarella, 1/4 sera provolone, i 1/4 białego sera Cheddar. Kontynuuj układanie warstw z pozostałymi składnikami.
Wlać wystarczającą ilość wody do naczynia żaroodpornego, aby pokryć dno; przykryć naczynie folią aluminiową i pokrywką bezpieczną dla piekarnika.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż cielęcina nie będzie już różowa w środku, około 1 godziny.