Kosze kakaowe bezowe z Nektarynkami, jagodami i śmietaną
Kosze kakaowe bezowe z Nektarynkami, jagodami i śmietaną to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka malin koszyk, śmietana Tatar, crème de cassis, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kosze bezowe migdałowe z twarogiem limonkowym i jagodami, Jagody i śmietana bezy gniazda, oraz Kubki bezowe z kremem limonkowym i świeżymi jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°. Linia 3 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Za pomocą 3 1/4-do 3 1/2-cala-Średnica biszkopt cutter lub miski jako przewodnik, mocno śledzić 9 okręgów na każdym z 2 pergaminu pokryte blachy do pieczenia. Na trzecim pergaminu wyłożonym blachą do pieczenia i przy użyciu tego samego przewodnika, śledź 10 półkoli. Obróć papier pergaminowy tak, aby zaznaczony Bok był w dół (okręgi i półkola pokażą się przez).
Ubij 1 1/2 szklanki cukru i kakao w proszku w średniej misce, aby wymieszać. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka, 1 1/2 łyżeczki wanilii i śmietany Tatar w dużej misce, aż miękkie szczyty tworzą, o 1 1/2 protokół. Stopniowo dodawać mieszankę cukier-kakao i ubijać, aż bardzo sztywne i błyszczące, o 4 protokół.
Odetnij 1/3 do 1/2 cala od 1 rogu plastikowej torby 1-galon. Miarka tyle bezy do worka, aby wypełnić 3/4 pełne. Torba Twist zamknięta nad bezą i mocno zamknięta podczas orurowania. Rury małe kropki bezy pod pergaminem w każdym rogu blachy do pieczenia. Naciśnij pergamin na kropki do kotwicy. Formowanie dna kosza: zaczynając od środka każdego zaznaczonego okręgu na 1 blasze do pieczenia, rurka bezowa w ciągłej spirali, aby całkowicie wypełnić okręgi. Rura 12 kulek wielkości marmuru na krawędzi każdego koła. Aby utworzyć boki kosza: na drugiej blasze do pieczenia, rura beza na krawędzi prześledzonych kół do formy pierścienie. Rura 12 kulek bezowych wielkości marmuru na szczycie każdego pierścienia, w odstępie od siebie około 1/3 do 1/2 cala. Aby utworzyć Uchwyty do koszy: na trzecim arkuszu, beza rurowa na zarysie półkoli.
Pieczemy bezy, aż będą jędrne i suche w dotyku, około 2 godzin. Wyłącz piekarnik; pozostaw bezy na noc w zamkniętym piekarniku, aby całkowicie wyschły. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie w pojedynczej warstwie w temperaturze pokojowej.)
W średniej misce wrzucić plastry nektarynki z crème de cassis. Ubij śmietanę do ubijania, pozostałe 6 łyżek cukru i 1 1/2 łyżeczki wanilii w dużej misce, aż uformują się szczyty.
Umieścić 1 dno bezowe na każdym z 8 talerzy.
Umieść 1 stronę bezową na każdym dnie. Łyżka dollop bitą śmietaną do środka każdego koszyka. Na wierzchu łyżka plasterków nektaryny, następnie kilka malin i jeżyn. Powtórz z kolejną warstwą kremu, nektarynek i jagód. Końcówki 1 uchwytu bezy zanurz w bitej śmietanie i przymocuj do 1 koszyka; powtórz z pozostałymi uchwytami. Cukier puder przesiać na koszyki.
Udekoruj gałązkami mięty i podawaj.