Korma Curry: kozie mięso z okrą

Korma Curry: kozie mięso z okrą
Przepis Korma Curry: kozie mięso z Okra może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 381 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.78 za porcję. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz okra, sól, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jagnięcina Korma Curry, Kaye Korma Curry, oraz Pasta Curry Korma.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej: mięso kozie dokładnie umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.Wyciągnij nasiona ze strąków kardamonu. W moździerzu i tłuczku zmiel nasiona kardamonu. Zmiażdżyć wszystkie gnidy i zebrać około 3/4 łyżeczki kardamonu powder.In blender lub mini-blender jeśli masz taki, obróć smażoną cebulę w gładką czystą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
KardamonKardamon
Smażona CebulaSmażona Cebula
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać około 2-3 łyżki wody dla płynniejszego przepływu. Zestaw aside.In duży głęboki Garnek podgrzać olej. Usmażyć nasiona kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj imbir pasta czosnkowa, czerwony chili w proszku, garam masala, kardamon w proszku, 1 łyżeczka papryki w proszku i kurkumy w proszku. Gdy tylko będzie złoty i pachnący, dodaj kawałki mięsa. Mieszaj na dużym ogniu, aż cała wilgoć z mięsa odparuje (około 5 do 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
KurkumaKurkuma
Garam MasalaGaram Masala
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać około 1 szklanki smażonej pasty cebulowej, sos pomidorowy i jogurt. Gotować przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać około 2-do 3 szklanek wody. To powinno pokryć mięso kozie. Doprowadzić do pełnego wrzenia, a następnie obniżyć ogień do średnio-niskiego. Przykryj pokrywką w kształcie kopuły, aby umożliwić powrót pary do rondla. Gotować przez około 30 minut, często mieszając.Doprawić solą. Doprowadzić do pełnego wrzenia jeszcze raz, przykryć pokrywką. Wyłącz ciepło i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzić w lodówce przez noc (jeśli to możliwe).Następnego dnia: Rozgrzej piekarnik do 191°.In moździerz i tłuczek, zmielić 3/4 łyżeczki nici szafranu na drobny proszek. ponownie podgrzać kozie naczynie na wierzchu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Dodaj pozostałą smażoną pastę cebulową; doda to naturalnej słodyczy do potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Do słodzonego sosu dodać szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
8
Dodaj około szklanki wody do moździerza i tłucz, aby zebrać pozostały proszek szafranu (szafran jest dość drogi, więc nie marnuj go!).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
9
Do sosu wlać płyn szafranowy. SOS zagęścić migdałami flour.In mała patelnia, roztopić ghee z suszonych całych chiles. Jak tylko ghee jest stopiony, dodać pozostałą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Przenieść ghee do dania z kóz. Pozostawić na małym ogniu przez kolejne 2 minuty.Przygotowanie okry: przyciąć łodygi okry, ale nie usuwać ich całkowicie; nie chcesz przekłuć warzyw. Umyj je, usuń jak najwięcej wody i skrop połowę soku z cytryny. Zestaw aside.In w oddzielnym rondlu gotować okrę we wrzącej wodzie przez około 4 minuty, aż zmienią kolor; odcedzić i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
GheeGhee
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Każdą okrę pokroić na trzy części. Doprawić solą.Czas montażu: upewnij się, że uchwyt garnka pokrywa się folią aluminiową (aby się nie topił) lub że garnek jest odporny na działanie pieca.Dostosuj przyprawę curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Dodaj okra, miętę i kolendrę do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
13
Posypać czarnym pieprzem.Uszczelnij garnek aluminiową blachą i przykryj garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Umieść na piecu na dużym ogniu przez około 2-3 minuty. Para powinna uciec z garnka. Natychmiast przełożyć do gorącego piekarnika i piec przez około 8-10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Wyjąć z piekarnika. Pozostawić na co najmniej 15 minut. Nie zdejmować pokrywy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
16
Podawać na ciepło z szafranem i ryżem basmati o smaku maślanym lub roti (Indyjski płaski chleb).Bon apptit!
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
RotiRoti
SzafranSzafran
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn