Koreański Warzyw Ryżu Miski

Koreański Warzyw Ryżu Miski
Koreańskie warzywa Rice Bowl wymaga około 25 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 587 kalorii, 19g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 7,28 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Korean Rice Bowl, Koreański Beef Rice Bowl, oraz Koreański Beef Rice Bowl dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż umyć w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie prawie przezroczysta, a następnie osuszyć na sicie. Doprowadzić ryż i wodę (2 szklanki) do wrzenia w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel, odkryte, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, przykryte, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
2
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, 10 minut, a następnie wymieszać ryż od góry do dołu. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Szpinak dobrze umyć i gotować w garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, mieszając, aż tylko zwiędnie, 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przenieś szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Odcedzić szpinak i wycisnąć małe garści, aby usunąć jak najwięcej wilgoci. Powrót szpinak gotowania wody do wrzenia, następnie dodać kiełki fasoli i gotować, mieszając, aż po prostu miękkie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
SzpinakSzpinak
WodaWoda
6
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
7
Trzymając każdą marchewkę pod kątem 45 stopni do krajalnicy, pokrój marchew na cienkie (1/8 cala) zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
8
Przetnij skórę i jędrne mięso cukinii wzdłuż na długie paski za pomocą krajalnicy, unikając centralnego rdzenia z nasionami (Odrzuć rdzeń). Opłucz i osusz łodygi paproci, a następnie odetnij i wyrzuć ciemne lub twarde kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
NasionaNasiona
9
Pokrój paprocie poprzecznie na 2-calowe kawałki.
10
Ciepła 2 łyżeczki oleju roślinnego w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, wirowanie do płaszcz, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté grzyby, 1 łyżeczka czosnku, i 1/4 łyżeczka soli, mieszając, aż grzyby są miękkie, o 3 protokół. Wymieszać 1/4 łyżeczki oleju sezamowego i przelać do małej miski. Wytrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym. Pracując z każdym warzywem osobno, sauté marchew, cukinia, kiełki fasoli, łodygi paproci i szpinak, każdy w 2 łyżeczkach oleju roślinnego z 1 łyżeczką czosnku i 1/4 łyżeczki soli, w ten sam sposób, a następnie mieszając w 1/4 łyżeczki oleju sezamowego dla każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Olej SezamowyOlej Sezamowy
GrzybyGrzyby
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Przenieść każde warzywo do własnej miski jako gotowane i doprawić solą. 1 łyżeczkę sezamu wymieszać ze szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WarzywaWarzywa
SzpinakSzpinak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Wytrzeć patelnię czyste i ciepła pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie złamać jajka na patelni i smażyć, aż białka są gotowane i żółtka zaczynają się ustawić, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Podziel ryż między 4 płytkie miski, umieszczając go w kopule. Ułożyć warzywa na wierzchu ryżu i umieścić 1 jajko na wierzchu każdej miski ryżu. Łyżka 1 łyżki pasty paprykowej na każdą porcję, następnie posypać nori i pozostałą łyżeczką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
WarzywaWarzywa
PieprzPieprz
NoriNori
RyżRyż
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
* Warzywa można gotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić osobno, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JajkoJajko

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn