Koreańskie warzywa Rice Bowl wymaga około 25 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 587 kalorii, 19g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 7,28 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Korean Rice Bowl, Koreański Beef Rice Bowl, oraz Koreański Beef Rice Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ryż umyć w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie prawie przezroczysta, a następnie osuszyć na sicie. Doprowadzić ryż i wodę (2 szklanki) do wrzenia w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel, odkryte, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, przykryte, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
2
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, 10 minut, a następnie wymieszać ryż od góry do dołu. Trzymaj ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
3
Szpinak dobrze umyć i gotować w garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, mieszając, aż tylko zwiędnie, 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Przenieś szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując wodę do gotowania.
Odcedzić szpinak i wycisnąć małe garści, aby usunąć jak najwięcej wilgoci. Powrót szpinak gotowania wody do wrzenia, następnie dodać kiełki fasoli i gotować, mieszając, aż po prostu miękkie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Szpinak
Woda
6
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
7
Trzymając każdą marchewkę pod kątem 45 stopni do krajalnicy, pokrój marchew na cienkie (1/8 cala) zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
8
Przetnij skórę i jędrne mięso cukinii wzdłuż na długie paski za pomocą krajalnicy, unikając centralnego rdzenia z nasionami (Odrzuć rdzeń). Opłucz i osusz łodygi paproci, a następnie odetnij i wyrzuć ciemne lub twarde kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Nasiona
9
Pokrój paprocie poprzecznie na 2-calowe kawałki.
10
Ciepła 2 łyżeczki oleju roślinnego w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, wirowanie do płaszcz, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté grzyby, 1 łyżeczka czosnku, i 1/4 łyżeczka soli, mieszając, aż grzyby są miękkie, o 3 protokół. Wymieszać 1/4 łyżeczki oleju sezamowego i przelać do małej miski. Wytrzyj patelnię czystym ręcznikiem papierowym. Pracując z każdym warzywem osobno, sauté marchew, cukinia, kiełki fasoli, łodygi paproci i szpinak, każdy w 2 łyżeczkach oleju roślinnego z 1 łyżeczką czosnku i 1/4 łyżeczki soli, w ten sam sposób, a następnie mieszając w 1/4 łyżeczki oleju sezamowego dla każdego.
Wytrzeć patelnię czyste i ciepła pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie złamać jajka na patelni i smażyć, aż białka są gotowane i żółtka zaczynają się ustawić, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Podziel ryż między 4 płytkie miski, umieszczając go w kopule. Ułożyć warzywa na wierzchu ryżu i umieścić 1 jajko na wierzchu każdej miski ryżu. Łyżka 1 łyżki pasty paprykowej na każdą porcję, następnie posypać nori i pozostałą łyżeczką sezamu.
* Warzywa można gotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić osobno, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.