Koreański schłodzony makaron gryczany z sosem Chile (Bibim Naengmyun)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj koreańskiego schłodzonego makaronu gryczanego z sosem Chile (Bibim Naengmyun). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 840 kalorii. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, gochujang, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Koreański Bibim Naengmyun (Instant Spicy Cold Noodles), Bibim Nengmyun (makaron gryczany z sosem z ostrej papryki), oraz Wegetariańskie Naengmyun (Koreański zimny makaron) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować sos, umieścić cebulę i czosnek w mini robocie kuchennym; proces aż do mielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dodać gochujang i dalej 6 składników (przez olej sezamowy); proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Gochujang
3
Aby przygotować pikle, połącz 1/2 szklanki octu, 2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli w szklance miarki o pojemności 2 szklanek. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 2 minuty lub do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z Indyka
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
4
Umieść rzodkiewkę w średniej misce; wierzch z gorącą mieszaniną octu. Przykryć i schłodzić 2 godziny; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Aby przygotować pozostałe składniki, ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
6
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić. Ułóż około 1 szklanki makaronu w każdej z 4 misek; top każdej porcji z około 2 sosem łyżki stołowe. W każdej misce ułóż 1/4 szklanki rzodkiewki z jednej strony makaronu i 6 plastrów gruszki z drugiej; ułóż 1/4 szklanki ogórka na środku. Na wierzchu po 1 połowie jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.