Koreański schłodzony makaron gryczany z sosem Chile (Bibim Naengmyun)

Koreański schłodzony makaron gryczany z sosem Chile (Bibim Naengmyun)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj koreańskiego schłodzonego makaronu gryczanego z sosem Chile (Bibim Naengmyun). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 840 kalorii. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, gochujang, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Koreański Bibim Naengmyun (Instant Spicy Cold Noodles), Bibim Nengmyun (makaron gryczany z sosem z ostrej papryki), oraz Wegetariańskie Naengmyun (Koreański zimny makaron) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, umieścić cebulę i czosnek w mini robocie kuchennym; proces aż do mielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dodać gochujang i dalej 6 składników (przez olej sezamowy); proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
GochujangGochujang
3
Aby przygotować pikle, połącz 1/2 szklanki octu, 2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli w szklance miarki o pojemności 2 szklanek. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 2 minuty lub do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
4
Umieść rzodkiewkę w średniej misce; wierzch z gorącą mieszaniną octu. Przykryć i schłodzić 2 godziny; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Aby przygotować pozostałe składniki, ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
6
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić. Ułóż około 1 szklanki makaronu w każdej z 4 misek; top każdej porcji z około 2 sosem łyżki stołowe. W każdej misce ułóż 1/4 szklanki rzodkiewki z jednej strony makaronu i 6 plastrów gruszki z drugiej; ułóż 1/4 szklanki ogórka na środku. Na wierzchu po 1 połowie jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Składniki

2(zima)mielone Koreańskie chile (gochugaru) lub proszek ancho chilemielone Koreańskie chile (gochugaru) lub proszek ancho chile2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijulienne-cut English cucumberjulienne-cut English cucumber2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRzodkiewka koreańska lub rzodkiewka daikon, pokrojona w cienkie plastry 1 1/2 x 1/2 calaRzodkiewka koreańska lub rzodkiewka daikon, pokrojona w cienkie plastry 1 1/2 x 1/2 cala11 funt cukinii,ciemny olej sezamowyciemny olej sezamowy1ząbek czosnku, rozgniecionyząbek czosnku, rozgnieciony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigochujang (koreańska pasta chile, np. Annie Chun)gochujang (koreańska pasta chile, np. Annie Chun)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula2largesduże jajka ugotowane na twardo, schłodzone i pokrojone na pół wzdłużduże jajka ugotowane na twardo, schłodzone i pokrojone na pół wzdłuż21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.dolnosodowy sos sojowydolnosodowy sos sojowy24plastry24 cienkie plastry azjatyckiej gruszki24 cienkie plastry azjatyckiej gruszki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu283Orzechy dowolne (posiekane)niegotowany Koreański makaron naengmyun lub makaron sobaniegotowany Koreański makaron naengmyun lub makaron soba21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn