Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym

Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Koreański Miska Ryżu ze stekiem, szparagi, i jajko sadzone może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1124 kalorii. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka smukłych szparagów, kimchi, świeżego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym, Korean Rice Bowl With Steak, Vegetables & Fried Egg, oraz Miska ryżowa ze stekiem, pieczonymi pomidorami i szparagami oraz karmelizowanymi grzybami i cebulą.

Instrukcje

1
Tosty nasiona sezamu w małej patelni overmedium ciepła aż złoty kolor, mieszającczęsto, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Nasiona sezamu przenieść do małej miski do ostygnięcia. Zmiel nasiona sezamu, fleur de sel i proszek chile wmortar z tłuczkiem lub w młynie przyprawowym, aż około połowy nasion sezamu zostaną drobno zmielone.Wróć do tej samej małej miski. Zrób z wyprzedzeniem: sól sezamową można przygotować 1 dzień wcześniej. Coverand odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść stek w zamrażarce na 1 godzinę, aby ułatwić krojenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Pokroić stek w poprzek na 1/8-cala grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
5
Sos sojowy ubić, 2 łyżki stołowegosamoil, zielona cebula, cukier, sake, andgarlic w średniej misce. Wrzuć stek do soymixture.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Niech marynować w temperaturze pokojowej30 minut, rzucając od czasu do czasu.
7
Patelnia ciepła lub 2 ciężkie duże patelnieprzez średnie ciepło. Toss asparaguswith 2 łyżeczki oleju roślinnego na largerimmed blachy do pieczenia. Sauté szparagi untilcrisp-tender, o 4 protokół. Powrót torimmed blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Posypać solą sezamową; skropić pozostałą 1 łyżką oleju. Namiot z folią do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Szczotka patelnia z olejem roślinnym.Praca w partiach, stek z grilla, aż justbrowned, o 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
10
Miska Transferto; namiot z folią do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Szczotka patelnia z olejem roślinnym. Crackeggs na gorącej patelni. Gotować, aż białka areset ale żółtka są nadal ciekłe, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Podziel ciepły ryż między miski. Rozdzielić paragus, następnie wołowinę między miseczki, umieszczając ryż. Top z jajkiem sadzonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Podawać z
14
Koreańska pasta z ostrą papryką i kimchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
KimchiKimchi
1
Proszek Fleur de Sel i NewMexico chile są dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.Koreańska pasta z ostrej papryki (mieszanka miso i gorących chilli) i kimchi (pikantne marynowane przekąski) są dostępne na koreańskich rynkach i od koamart.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Fleur De SelFleur De Sel
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
KimchiKimchi
2
Bon Appétit

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn