Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Koreański Miska Ryżu ze stekiem, szparagi, i jajko sadzone może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1124 kalorii. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka smukłych szparagów, kimchi, świeżego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym, Korean Rice Bowl With Steak, Vegetables & Fried Egg, oraz Miska ryżowa ze stekiem, pieczonymi pomidorami i szparagami oraz karmelizowanymi grzybami i cebulą.
Instrukcje
Tosty nasiona sezamu w małej patelni overmedium ciepła aż złoty kolor, mieszającczęsto, o 3 protokół.
Nasiona sezamu przenieść do małej miski do ostygnięcia. Zmiel nasiona sezamu, fleur de sel i proszek chile wmortar z tłuczkiem lub w młynie przyprawowym, aż około połowy nasion sezamu zostaną drobno zmielone.Wróć do tej samej małej miski. Zrób z wyprzedzeniem: sól sezamową można przygotować 1 dzień wcześniej. Coverand odstawić w temperaturze pokojowej.
Umieść stek w zamrażarce na 1 godzinę, aby ułatwić krojenie.
Pokroić stek w poprzek na 1/8-cala grube plastry.
Sos sojowy ubić, 2 łyżki stołowegosamoil, zielona cebula, cukier, sake, andgarlic w średniej misce. Wrzuć stek do soymixture.
Niech marynować w temperaturze pokojowej30 minut, rzucając od czasu do czasu.
Patelnia ciepła lub 2 ciężkie duże patelnieprzez średnie ciepło. Toss asparaguswith 2 łyżeczki oleju roślinnego na largerimmed blachy do pieczenia. Sauté szparagi untilcrisp-tender, o 4 protokół. Powrót torimmed blachy do pieczenia.
Posypać solą sezamową; skropić pozostałą 1 łyżką oleju. Namiot z folią do ogrzania.
Szczotka patelnia z olejem roślinnym.Praca w partiach, stek z grilla, aż justbrowned, o 1 minutę na stronę.
Miska Transferto; namiot z folią do ogrzania.
Szczotka patelnia z olejem roślinnym. Crackeggs na gorącej patelni. Gotować, aż białka areset ale żółtka są nadal ciekłe, 2 do 3 protokół.
Podziel ciepły ryż między miski. Rozdzielić paragus, następnie wołowinę między miseczki, umieszczając ryż. Top z jajkiem sadzonym.
Koreańska pasta z ostrą papryką i kimchi.
Proszek Fleur de Sel i NewMexico chile są dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.Koreańska pasta z ostrej papryki (mieszanka miso i gorących chilli) i kimchi (pikantne marynowane przekąski) są dostępne na koreańskich rynkach i od koamart.com.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)]()
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.