Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym

Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Koreański Miska Ryżu ze stekiem, szparagi, i jajko sadzone może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1124 kalorii. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka smukłych szparagów, kimchi, świeżego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym, Korean Rice Bowl With Steak, Vegetables & Fried Egg, oraz Miska ryżowa ze stekiem, pieczonymi pomidorami i szparagami oraz karmelizowanymi grzybami i cebulą.

Instrukcje

1
Tosty nasiona sezamu w małej patelni overmedium ciepła aż złoty kolor, mieszającczęsto, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Nasiona sezamu przenieść do małej miski do ostygnięcia. Zmiel nasiona sezamu, fleur de sel i proszek chile wmortar z tłuczkiem lub w młynie przyprawowym, aż około połowy nasion sezamu zostaną drobno zmielone.Wróć do tej samej małej miski. Zrób z wyprzedzeniem: sól sezamową można przygotować 1 dzień wcześniej. Coverand odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieść stek w zamrażarce na 1 godzinę, aby ułatwić krojenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
4
Pokroić stek w poprzek na 1/8-cala grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5
Sos sojowy ubić, 2 łyżki stołowegosamoil, zielona cebula, cukier, sake, andgarlic w średniej misce. Wrzuć stek do soymixture.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Niech marynować w temperaturze pokojowej30 minut, rzucając od czasu do czasu.
7
Patelnia ciepła lub 2 ciężkie duże patelnieprzez średnie ciepło. Toss asparaguswith 2 łyżeczki oleju roślinnego na largerimmed blachy do pieczenia. Sauté szparagi untilcrisp-tender, o 4 protokół. Powrót torimmed blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Posypać solą sezamową; skropić pozostałą 1 łyżką oleju. Namiot z folią do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Szczotka patelnia z olejem roślinnym.Praca w partiach, stek z grilla, aż justbrowned, o 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Miska Transferto; namiot z folią do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Szczotka patelnia z olejem roślinnym. Crackeggs na gorącej patelni. Gotować, aż białka areset ale żółtka są nadal ciekłe, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Podziel ciepły ryż między miski. Rozdzielić paragus, następnie wołowinę między miseczki, umieszczając ryż. Top z jajkiem sadzonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Podawać z
14
Koreańska pasta z ostrą papryką i kimchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
KimchiKimchi
1
Proszek Fleur de Sel i NewMexico chile są dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.Koreańska pasta z ostrej papryki (mieszanka miso i gorących chilli) i kimchi (pikantne marynowane przekąski) są dostępne na koreańskich rynkach i od koamart.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Fleur De SelFleur De Sel
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
KimchiKimchi
2
Bon Appétit

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn