Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym

Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Koreański Miska Ryżu ze stekiem, szparagi, i jajko sadzone może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1124 kalorii. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka smukłych szparagów, kimchi, świeżego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Koreańska Miska Ryżu ze stekiem, szparagami i jajkiem sadzonym, Korean Rice Bowl With Steak, Vegetables & Fried Egg, oraz Miska ryżowa ze stekiem, pieczonymi pomidorami i szparagami oraz karmelizowanymi grzybami i cebulą.

Instrukcje

1
Tosty nasiona sezamu w małej patelni overmedium ciepła aż złoty kolor, mieszającczęsto, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Nasiona sezamu przenieść do małej miski do ostygnięcia. Zmiel nasiona sezamu, fleur de sel i proszek chile wmortar z tłuczkiem lub w młynie przyprawowym, aż około połowy nasion sezamu zostaną drobno zmielone.Wróć do tej samej małej miski. Zrób z wyprzedzeniem: sól sezamową można przygotować 1 dzień wcześniej. Coverand odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umieść stek w zamrażarce na 1 godzinę, aby ułatwić krojenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Pokroić stek w poprzek na 1/8-cala grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Sos sojowy ubić, 2 łyżki stołowegosamoil, zielona cebula, cukier, sake, andgarlic w średniej misce. Wrzuć stek do soymixture.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Niech marynować w temperaturze pokojowej30 minut, rzucając od czasu do czasu.
7
Patelnia ciepła lub 2 ciężkie duże patelnieprzez średnie ciepło. Toss asparaguswith 2 łyżeczki oleju roślinnego na largerimmed blachy do pieczenia. Sauté szparagi untilcrisp-tender, o 4 protokół. Powrót torimmed blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Posypać solą sezamową; skropić pozostałą 1 łyżką oleju. Namiot z folią do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
9
Szczotka patelnia z olejem roślinnym.Praca w partiach, stek z grilla, aż justbrowned, o 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Miska Transferto; namiot z folią do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
11
Szczotka patelnia z olejem roślinnym. Crackeggs na gorącej patelni. Gotować, aż białka areset ale żółtka są nadal ciekłe, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Podziel ciepły ryż między miski. Rozdzielić paragus, następnie wołowinę między miseczki, umieszczając ryż. Top z jajkiem sadzonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Podawać z
14
Koreańska pasta z ostrą papryką i kimchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
KimchiKimchi
1
Proszek Fleur de Sel i NewMexico chile są dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.Koreańska pasta z ostrej papryki (mieszanka miso i gorących chilli) i kimchi (pikantne marynowane przekąski) są dostępne na koreańskich rynkach i od koamart.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Fleur De SelFleur De Sel
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
KimchiKimchi
2
Bon Appétit

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn