Kora Żurawinowo-Pistacjowa
Kora żurawinowo-pistacjowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 783 kalorie, 12g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 11. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło pergamin, pistacje, czekolada, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kora Pistacjowo-Żurawinowa, Czekolada Żurawina Pistacja Kora, oraz Kora Z Białej Czekolady Pistacjowo-Żurawinowej.
Instrukcje
Linia A 12-na 15-calowa blacha do pieczenia z pergaminem do gotowania; pergaminem z masła. Posiekaj 2 funty białej czekolady i umieść z 1 łyżką stołową stałego skracania warzyw w żaroodpornej misce, która zagnieżdzi się w patelni 3-4-quart.
Podgrzać 1 cal wody na patelni tylko do gotowania na parze.
Zdjąć z ognia i umieścić miskę nad wodą (miska nie powinna dotykać wody). Mieszaj od czasu do czasu, aż mieszanina stopi się i będzie gładka.
Wymieszać w 2 filiżankach po łuskane niesolone surowe pistacje i suszoną żurawinę. Używając elastycznej szpatułki, zeskrobać mieszaninę na pergaminie z masłem i rozprowadzić o grubości od 3/8 do 1/2 cala (mieszanina powinna prawie pokrywać arkusz).
Posypać po 1 filiżance pistacji i suszonej żurawiny; delikatnie wcisnąć do białej czekolady.
Odstawić w chłodnej temperaturze pokojowej (Patrz uwagi), aż do całkowitego twardości, 4 do 6 godzin lub na noc. Złamać lub pokroić korę na kawałki. Przechowywać szczelnie w chłodnym miejscu do 1 miesiąca.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier