Kora z ciemnej czekolady z orzechami włoskimi i suszonymi wiśniami
Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli 23 grosze za porcję spada w budżecie, ciemna czekolada kora z orzechami włoskimi i suszonymi wiśniami może być doskonałym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 48. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, wiśnie, krystalizowany imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kora gorzkiej czekolady z wiśniami, orzechami włoskimi i solą morską, Kora czekoladowa z pistacjami i suszonymi wiśniami, oraz Bułeczki na gorąco z ciemną czekoladą i suszonymi wiśniami.
Instrukcje
Rozłóż orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty przez 8 minut, lub aż złoty i pachnące.
Ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem lub papierem woskowym. W szklanej misce podgrzej dwie trzecie czekolady w kuchence mikrofalowej o dużej mocy w ciągu 30 sekund, aż się stopi. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodajemy pozostałą czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Wymieszać z orzechami włoskimi, wiśniami i krystalizowanym imbirem, aż do równomiernego pokrycia. Zeskrobać mieszaninę na przygotowaną blachę do pieczenia i rozłożyć na prostokąt o wymiarach 12 na 8 cali. Przechowywać w lodówce przez 10 minut, lub do czasu wystarczająco twarde do cięcia.
Pokrój korę na 48 kawałków (6 rzędów po 8 rzędów) i przenieś na talerz.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.