koperek i łosoś suszony solą
Koperek i solony łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 653 kalorie, 75g białka, oraz 24g tłuszczu. Na $9.8 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sól morską i popękany pieprz, pieprz, koperek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól kamienną można śledzić to danie główne z Babeczki Goji Berry z czekoladowym Ganache i różową solą himalajską jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gravlax (Szwedzki łosoś Peklowany cukrem i solą), Łosoś suszony brązowym cukrem i koperkiem, oraz Solony łosoś z wódką, jałowcem, rozmarynem i skórką cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sól, cukier, woda i pieprz przetwarzać w krótkich seriach w robocie kuchennym, aż tylko połączone.
Łososia umieścić na tacy, natrzeć koperkiem, następnie mieszaninę soli. Przykryć folią, umieścić tacę na łososia, zważyć ciężkim przedmiotem i przechowywać w lodówce przez 24 hours.To zrobić dressing brandy, umieścić brandy, cukier, sól i pieprz w rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty lub do zmniejszenia o połowę. Wymieszać z chrzanem i octem i lekko ostudzić. Łososia pokroić w cienkie plasterki, łyżkę na sosie i podawać z kawałkami ciemnego chleba żytniego.