Konserwy Przyprawione Marynowane Buraki
Konserwy przyprawione marynowane buraki mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 478 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 180 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka buraków, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Spróbuj Buraki Konserwowe Marynowane, Przyprawione Marynowane Buraki, oraz Przyprawione Marynowane Buraki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku wymieszać biały ocet, cukier, wodę, cynamon, sól i goździki razem; doprowadzić mieszaninę do wrzenia i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wymieszać buraki i dusić do miękkości, 15 do 20 protokół.
Sterylizuj słoiki, pokrywki i pierścienie we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej zapakuj pokrojone buraki do gorących, wysterylizowanych słoików i wlej płyn z buraków, aby napełnić słoiki w granicach 1/4 cala od góry. Uruchom sterylizowany nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 30 minut.
Dodaj więcej czasu, jeśli jesteś na dużej wysokości.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.