Konserwa gruszkowa z wiśniami i orzechami laskowymi
Konserwa gruszkowa z wiśniami i orzechami laskowymi to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gruszki bosc, ocet winny, imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Spróbuj Konserwa gruszkowa z wiśniami i orzechami laskowymi, Cherry Pear Conserve, oraz Konserwa Gruszkowo-Pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać, rdzeń i pokroić gruszki w kostkę 1/2 cala. Powinno być około 4 filiżanek owoców.
Połącz gruszki, suszone wiśnie, ocet, cukier, imbir, pieprz i sól w ciężkim dużym rondlu. Dusić na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 25 protokół.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Można przygotować 4 dni wcześniej.
Grzać orzechy laskowe w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) na nieczystej blasze do pieczenia przez 5 do 8 minut. Orzechy obrać i grubo posiekać. Wymieszać z konserwą gruszkową.
Podawać w temperaturze pokojowej.