Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym)

Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym)
Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 4830 kalorii, 310g białka, oraz 317g tłuszczu każdy. Na $28.98 za porcję, ten przepis okładki 84% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jeśli masz masło, sól koszerna, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Königsberger Klopse-Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym, Pulpety w sosie kaparowym (Konigsberger Klopse), oraz Zniszczone kuchenne Niemieckie klopsiki z sosem kaparowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu lub piecu holenderskim, takich jak Le Creuset, składniki bulionu ciepła (stock, liść laurowy, ocet cydr, białe wino, ziarna pieprzu, i 2 kapary łyżki stołowe) na wolnym ogniu na średnim ogniu.W międzyczasie połącz składniki klopsików, dobrze wymieszaj.Uformuj mieszankę mięsa w kulki wielkości piłki golfowej (Uwaga: mieszanka będzie nieco lepka i delikatna w pracy, ale jest to normalne, a rezultatem będzie wilgotny i delikatny klopsik!).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zwinąć je w mąkę i ostrożnie umieścić w gorącym bulionie; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, ale nie gotować. (Wskazówka: nie tłumnie klopsiki, czyli tylko gotować na wolnym ogniu około 10-12 klopsiki na raz). Zauważ, że bulion zgęstnieje, gdy dodasz pokryte mąką klopsiki, które będą ładne SOS.Ostrożnie wyjmij klopsiki z gorącego bulionu łyżką szczelinową i utrzymuj je w cieple w przykrytej misce przechowywanej w piekarniku podczas przygotowywania sosu. Discard bay leaf.To zrobić krem Sauce:.To gorący bulion wymieszać składniki sosu i podgrzać, ale nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Do rozgrzanego sosu dodać ugotowane klopsiki, delikatnie wymieszać i rozgrzać through.To
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Serwować:.
5
Klopsiki i sos śmietanowy podawać z gotowanymi młodymi ziemniakami (salzkartoffel) lub makaronem spaetzle na gorąco z masłem i niemieckim przepisem Rotkohl #10844
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Sos śmietanowySos śmietanowy
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
6
Posypać posiekaną świeżą pietruszką, dla garnish.To
Składniki, których będziesz potrzebować
Mafaldi Fresh Jeśli To MożliweMafaldi Fresh Jeśli To Możliwe
7
Podawać jako przystawkę:.Zrobić klopsiki mniejsze i podawać ciepłe z garnka crock z wykałaczkami, roladki maślane i sałatka ziemniaczana przepis #309891.Dobrze zamarza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników grahampasta z sardeli lub pokruszone filety z sardeli (alternatywnie można użyć sardynek lub śledzia)pasta z sardeli lub pokruszone filety z sardeli (alternatywnie można użyć sardynek lub śledzia)1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki10pieprz czarnypieprz czarny2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobna bułka Tartaczna (ja używam bułki tartej Progresso, babcia używała zmielonej twardej bułki)drobna bułka Tartaczna (ja używam bułki tartej Progresso, babcia używała zmielonej twardej bułki)1dla każdego.BulionBulion591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweroztopione masłoroztopione masło2Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka złotych rodzynek, grubo zmielonych1 szklanka złotych rodzynek, grubo zmielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobrej jakości wytrawne białe wino (używam fume blanc lub extra dry champagne)dobrej jakości wytrawne białe wino (używam fume blanc lub extra dry champagne)4jajka, lekko ubitejajka, lekko ubite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka, do dekoracjiposiekana świeża pietruszka, do dekoracji1warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju454papryka habanerowieprzowina mielonawieprzowina mielona454papryka habaneropolędwica mielonapolędwica mielona454papryka habanero1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1dla każdego.SOSSOS1cytryna, sok zcytryna, sok z1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1małecytryna, skórka, drobno posiekanacytryna, skórka, drobno posiekana1piłkapolskipolski1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobrej jakości kwaśna śmietanadobrej jakości kwaśna śmietana907papryka habanerobulion z kurczaka lub bulion warzywnybulion z kurczaka lub bulion warzywny1( bakłażany)cebula biała, drobno posiekanacebula biała, drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSos
Magazyn