Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym)

Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym)
Konigsberger Klopse (Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 4830 kalorii, 310g białka, oraz 317g tłuszczu każdy. Na $28.98 za porcję, ten przepis okładki 84% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jeśli masz masło, sól koszerna, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Königsberger Klopse-Niemieckie klopsiki w kremowym sosie kaparowym, Pulpety w sosie kaparowym (Konigsberger Klopse), oraz Zniszczone kuchenne Niemieckie klopsiki z sosem kaparowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu lub piecu holenderskim, takich jak Le Creuset, składniki bulionu ciepła (stock, liść laurowy, ocet cydr, białe wino, ziarna pieprzu, i 2 kapary łyżki stołowe) na wolnym ogniu na średnim ogniu.W międzyczasie połącz składniki klopsików, dobrze wymieszaj.Uformuj mieszankę mięsa w kulki wielkości piłki golfowej (Uwaga: mieszanka będzie nieco lepka i delikatna w pracy, ale jest to normalne, a rezultatem będzie wilgotny i delikatny klopsik!).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zwinąć je w mąkę i ostrożnie umieścić w gorącym bulionie; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, ale nie gotować. (Wskazówka: nie tłumnie klopsiki, czyli tylko gotować na wolnym ogniu około 10-12 klopsiki na raz). Zauważ, że bulion zgęstnieje, gdy dodasz pokryte mąką klopsiki, które będą ładne SOS.Ostrożnie wyjmij klopsiki z gorącego bulionu łyżką szczelinową i utrzymuj je w cieple w przykrytej misce przechowywanej w piekarniku podczas przygotowywania sosu. Discard bay leaf.To zrobić krem Sauce:.To gorący bulion wymieszać składniki sosu i podgrzać, ale nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Do rozgrzanego sosu dodać ugotowane klopsiki, delikatnie wymieszać i rozgrzać through.To
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Serwować:.
5
Klopsiki i sos śmietanowy podawać z gotowanymi młodymi ziemniakami (salzkartoffel) lub makaronem spaetzle na gorąco z masłem i niemieckim przepisem Rotkohl #10844
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Sos śmietanowySos śmietanowy
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
6
Posypać posiekaną świeżą pietruszką, dla garnish.To
Składniki, których będziesz potrzebować
Mafaldi Fresh Jeśli To MożliweMafaldi Fresh Jeśli To Możliwe
7
Podawać jako przystawkę:.Zrobić klopsiki mniejsze i podawać ciepłe z garnka crock z wykałaczkami, roladki maślane i sałatka ziemniaczana przepis #309891.Dobrze zamarza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapasta z sardeli lub pokruszone filety z sardeli (alternatywnie można użyć sardynek lub śledzia)pasta z sardeli lub pokruszone filety z sardeli (alternatywnie można użyć sardynek lub śledzia)1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki10pieprz czarnypieprz czarny2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobna bułka Tartaczna (ja używam bułki tartej Progresso, babcia używała zmielonej twardej bułki)drobna bułka Tartaczna (ja używam bułki tartej Progresso, babcia używała zmielonej twardej bułki)1dla każdego.BulionBulion591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweroztopione masłoroztopione masło23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobrej jakości wytrawne białe wino (używam fume blanc lub extra dry champagne)dobrej jakości wytrawne białe wino (używam fume blanc lub extra dry champagne)4jajka, lekko ubitejajka, lekko ubite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka, do dekoracjiposiekana świeża pietruszka, do dekoracji1Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.polędwica mielonapolędwica mielona4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1dla każdego.SOSSOS1cytryna, sok zcytryna, sok z1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1małecytryna, skórka, drobno posiekanacytryna, skórka, drobno posiekana1piłka1 łyżka masła orzechowego do każdego burgera.1 łyżka masła orzechowego do każdego burgera.1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobrej jakości kwaśna śmietanadobrej jakości kwaśna śmietana9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bulion z kurczaka lub bulion warzywnybulion z kurczaka lub bulion warzywny1( bakłażany)cebula biała, drobno posiekanacebula biała, drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSos
Magazyn