Żurawina, szalotka i suszony kompot wiśniowy mogą być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wiśni, octu winnego białego, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suszony kompot wiśniowy z Kruchym pieczywem i Mascarpone, Concord kompot z winogron i suszonych żurawin, oraz Kompot żurawinowo-Wiśniowy.
Instrukcje
1
Blanszować szalotki w rondlu 3-quart wrzącej wody 1 minutę, a następnie odcedzić. Szalotki obrać i w razie potrzeby rozdzielić na goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Goździki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Szalotki gotować na maśle w 3-litrowym rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj cukier i 1 łyżkę octu i gotuj, często mieszając, aż mieszanina cukru zmieni złoty karmel, 15 do 20 minut. Ostrożnie dodaj pozostały ocet, wino i sól i gotuj, mieszając, 1 minutę (zachowaj ostrożność, ponieważ mieszanina będzie pęcherzykować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Ocet
Cukier
Sól
Wino
4
Dodać wiśnie i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są miękkie i płyn jest syropy, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Szalotka
5
Dodaj żurawinę i wodę i delikatnie gotuj na umiarkowanym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Woda
6
Przełożyć kompot do miski i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
1
Kompot przechowuje, schłodzony w hermetycznym pojemniku, 5 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem