Kompot z suszonych wiśni i świeżych pomarańczy
Suszony kompot z wiśni i świeżych pomarańczy może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 92 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka brązowego cukru, pomarańcze, szczypta mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Słodko-gorzki Sorbet czekoladowo-wiśniowy z kompot ze świeżych wiśni, Kompot z suszonych i świeżych owoców, oraz Kompot z żurawiny, szalotki i suszonej wiśni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz i przekrój 6 pomarańczy na misce, odstaw 3 filiżanki na bok. Wycisnąć sok z błon pozostałych podzielonych pomarańczy i połówek pomarańczy do miary 2/3 szklanki. Błonę należy wyrzucić.
Połącz sok, brązowy cukier i goździki w średnim rondlu nonaluminum; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj wiśnie; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Połączyć mieszankę wiśni i zarezerwowane 3 filiżanki pomarańczowe sekcje w misce i służyć w temperaturze pokojowej.
Uwaga: każda porcja dostarcza 60 mikrogramów kwasu foliowego.