Kompot Gruszkowo-Żurawinowy
Kompot gruszkowo-żurawinowy to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten sos ma 255 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz gruszki seckel, mielony imbir, sos żurawinowo-pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Kompot Gruszkowo-Żurawinowy, Kompot Żurawinowo-Gruszkowy, oraz Tosty francuskie z kompotem gruszkowo-żurawinowym.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników doprowadzić do wrzenia w średnim rondlu, stale mieszając, na dużym ogniu.
Ułóż gruszki w lekko nasmarowanym głębokim 8-calowym okrągłym naczyniu do pieczenia; wlej mieszankę żurawinową na gruszki.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy gruszki będą miękkie.
Dekorować, w razie potrzeby.
Do celów testowych użyliśmy Ocean Spray Cran-Fruit Cranberry-Orange Sauce. Możesz znaleźć 12-uncjową wannę w sekcji z puszkami w supermarkecie. Aby zaoszczędzić czas, gotuj sos żurawinowo-pomarańczowy zgodnie z zaleceniami; zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj gruszki. Przykryć i dusić 20 do 25 minut lub do miękkości.