Kolacja: łosoś w sosie musztardowym bengalskim
Kolacja dziś wieczorem: łosoś w sosie musztardowym bengalskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje 4,62 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, chili, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Łosoś w sosie musztardowym bengalskim, Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym, oraz Kolacja: szparagi z sosem musztardowym Crème Fraiche i Prosciutto.
Instrukcje
Pokrój rybę na kawałki o wymiarach 2 na 1 cal I przenieś do średniej wielkości naczynia.
Posypać rub na kawałki ryby. Przykryć naczynie i schować w lodówce na 30 minut do 10 godzin.
Do sosu musztardowego: tymczasem, połączyć proszek musztardy, cayenne, kurkuma, i sól w małej misce.
Dodaj jedną łyżkę wody i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj kolejne 7 łyżek wody i ponownie wymieszaj. Odstawić.
Wlać olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Kiedy mieni się, dodać nasiona gorczycy. Cook unil zaczynają pop, zaledwie kilka sekund.
Dodać kminek i nasiona kopru włoskiego. Dobrze wymieszać, a następnie dodać sos musztardowy i chiles. Powinien natychmiast rozpocząć gotowanie. Zmniejszyć ciepło, aby utrzymać gołe gotować i dobrze wymieszać.
Dodać kawałki ryby w jednej warstwie. Dusić delikatnie, aż gotowane przez, o pięć minut. Podczas gotowania, stale łyżką sos musztardowy na wierzchu kawałków.
Podawać rybę i sos z białym ryżem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.