Kolacja: zimny makaron sezamowy z Kimchi

Kolacja: zimny makaron sezamowy z Kimchi
Przepis Kolacja dziś wieczorem: zimny makaron sezamowy z Kimchi jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać somen, sól, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Zimny Makaron Sezamowy, Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), oraz Dziś Kolacja: Kimchi Quesadillas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś garnek wody do wrzenia i zagotuj makaron zgodnie ze wskazówkami paczki, 7 minut w moim przypadku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Odcedzić ugotowany makaron i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
W międzyczasie posiekaj kimchi i połącz je w misce z cukrem, octem i sokiem z kimchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
KimchiKimchi
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać ugotowany makaron i olej sezamowy, i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
5
Doprawić do smaku solą (kimchi jest już dość słone) i polać szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
KimchiKimchi
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia1
Magazyn