Kolacja: Tortilla grochowa z miętą i jogurtem
Kolacja dziś wieczorem: Tortilla grochowa z miętą i jogurtem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka grochu, sól koszerna, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Bocadillo de Tortilla, Kolacja: Zupa Tortilla, oraz Kolacja: Zupa Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Roztopić masło na dużej patelni ustawić na średnim ogniu. Wrzucić groszek i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 3 protokół.
W międzyczasie wymieszać 1/2 szklanki jogurtu, jajka, miętę, sól i pieprz. Kiedy groszek są gotowe, włączyć ogień do średnio wysokiej, i wlać mieszaninę jaj na patelni. Gotować przez 4 minuty, aż krawędzie zostaną ustawione.
Umieść patelnię pod brojlerem i gotować przez 3 protokół, aż do góry jest ustawiony.
Wyjmij patelnię spod brojlerów i przesuń tortillę na deskę do krojenia.
Odstawić na chwilę, a następnie pokroić w kliny.
Tortillę podawać z resztą jogurtu.