Kolacja: słodko-kwaśne żeberka
Kolacja dziś wieczorem: słodkie i kwaśne żeberka zapasowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 459 kalorii, 34g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 16 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, wina ryżowego, sosu sojowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodko-kwaśne żeberka BBQ, Chińskie słodko-kwaśne żeberka na wynos, oraz Żeberka Sweet Temptation: Tamaryndowca-Szkliwione Żeberka Zapasowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel żebra między kośćmi za pomocą ostrego noża lub tasaka. Za pomocą tasaka, ostrożnie posiekać je na 2-calowe segmenty (lub poprosić rzeźnika, aby zrobić to za Ciebie).
Ułóż żeberka w średniej wielkości garnku z sosem. Przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przejmij wszelkie szumowiny, które wyjdą na powierzchnię łyżką. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu.
Dodaj Chińskie wino ryżowe, szczyptę soli i połowę imbiru i zielonej cebuli. Gotować przez 15 minut, od czasu do czasu. Rezerwa 1 szklanka płynu do gotowania, następnie przecedzić żeberka w durszlaku i wyrzucić imbir i zieloną cebulę.
Wlać olej do dużego woka ustawionego na dużym ogniu. Gdy olej zacznie palić, dodaj pozostały imbir i zieloną cebulę. Gotować przez 30 sekund, stale mieszając drewnianą łyżką, aż będzie pachnący.
Dodać żeberka. Gotować przez dwie minuty, aż zaczną brązowieć.
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, sos sojowy, cukier, czarny ocet i olej sezamowy. Dusić energicznie, aż zredukowane do glazury, o 5 protokół.
Żeberka podawać z białym ryżem.