Kolacja: stek smażony a La Mexicana
Kolacja dziś wieczorem: smażony stek a La Mexicana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 23G białka, oraz 26g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, ząbek czosnku, limonki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Dzisiejsza Kolacja: stek z żeberek smażony, szalotka smażona i grzyby Shiitake, Dziś Kolacja: polędwiczka wieprzowa A La Mexicana, oraz Kolacja Dziś Wieczorem-Ogórki Smażone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw upieczcie poblanosy. Jeśli używasz kuchenki gazowej, włącz palnik do wysokiego i umieść oba chili na ruszcie powyżej i gotuj, od czasu do czasu, aż zwęglone i czarne ze wszystkich stron. Jeśli używasz kuchenki elektrycznej, umieść suchą żeliwną patelnię na dużym ogniu.
Dodać chiles i gotować, przewracając od czasu do czasu, aż zwęglone ze wszystkich stron. Po zakończeniu przenieś chiles do plastikowej torby na parę przez pięć minut. Następnie oderwij poczerniałą skórę, usuń łodygi i nasiona i pokrój miąższ w paski o szerokości 1/2 cala.
W średniej wielkości misce, połączyć wołowinę, sok z jednej limonki, i szczypta soli i pieprzu. Dobrze wrzucić i odstawić.
Na dużej żeliwnej patelni wlać dwie łyżki oleju i dodać czosnek. Włączyć ciepło na średnie. Celem jest napar olej z czosnkiem. Od czasu do czasu obróć czosnek za pomocą szczypiec i usuń, gdy zacznie skwierczeć. Następnie dodać cebulę oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotować, często mieszając, aż cebula stanie się wiotkie i przezroczyste, osiem do dziesięciu minut.
Przełożyć do średniej wielkości miski i odstawić.
W razie potrzeby ostrożnie wyczyść patelnię.
Wlać pozostałe dwie łyżki oleju i włączyć ciepło do wysokiej. Gdy dopiero zaczynasz palić, dodaj tyle pasków wołowiny, ile wygodnie zmieści się w jednej warstwie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina jest karmelizowana i gotowane przez, siedem do ośmiu minut. Jeśli gotujesz partiami, usuń pierwszą partię wołowiny i przenieś do miski z cebulą.
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby, aby ugotować drugą porcję.
Gdy wołowina jest gotowane, powrót pierwszą partię wołowiny na patelni wraz z cebulą, pomidory, i paski poblano. Gotuj, mieszając ostrożnie, aby nie rozbijać pomidorów, aż wszystko będzie ciepłe, około dwóch minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z ciepłymi tortillami kukurydzianymi, a pozostałą limonką pokrojoną w kliny.