Kolacja: smażone na patelni Tofu z ciemnym słodkim sosem sojowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kolacja dziś wieczorem: smażone na patelni Tofu z ciemnym słodkim sosem sojowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.94 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać Sambal oelek, sos sojowy, scallion, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: Smażone kalmary z sosem Marinara, Dziś Kolacja: smażone krewetki z sosem pomidorowym, oraz Kolacja: smażone ciasto ryżowe z sosem Gochujang dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, miód, ocet ryżowy, i sambal oelek w średniej wielkości misce. Odstawić.
Pokroić tofu na ½ cala grubości plastry, które są w przybliżeniu 3-cale długości. Suche kawałki tofu na ręcznikach papierowych.
Umieść dużą patelnię saute lub wok na dużym ogniu. Podczas palenia dodaj wystarczającą ilość oleju rzepakowego, aby pokryć dno patelni.
Dodaj tyle plastrów tofu, ile zmieści się w jednej warstwie. Gotować, aż tofu jest rumiane na dnie, dwa do trzech minut. Odwróć kawałki z parą szczypiec i brązowy po drugiej stronie, około dwóch minut. Po zakończeniu, spuścić kawałki tofu na ręcznikach papierowych. Powtórz proces z pozostałymi kawałkami tofu, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżeczki oleju rzepakowego, i włączyć ogień w dół do średniej.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 15 sekund.
Wlać mieszaninę sosu sojowego i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 30 sekund. Wyłącz ogrzewanie.
Podziel tofu między dwa talerze, i wlać połowę sosu na każdym.
Udekoruj posiekanym serrano i scallion.