Kolacja: makaron z cytryną i bazylią
Kolacja dziś wieczorem: makaron z cytryną i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 682 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.34 za porcję. Mieszanka bazylii, makaronu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 322 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Karczoch, Oliwa i cytryna makaron, Sałatka Makaronowa Meyer Lemon Basil, oraz Kolacja: letni makaron z orzeszkami pinii i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Makaron gotować do al dente, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania przed odsączeniem.
W misce wymieszać skórkę z cytryny i sok, parmezan, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku. Powinien tworzyć luźną emulsję.
Dodać odsączony makaron do miski wraz z bazylią i dobrze wymieszać.
Stopniowo dodawać wodę z makaronu, aż utworzy się sos.
Podawać z bardziej tartym parmezanem.