Kolacja dziś wieczorem: zapiekane Rigatoni z włoską kiełbasą i brokułami Rabe
Kolacja dziś wieczorem: pieczone Rigatoni z włoską kiełbasą i brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1473 kalorii, 64G białka, oraz 84g tłuszczu. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Brokuły Rabe I Kiełbasa Makaron, Zapiekane Rigatoni Z Kiełbasą I Brokułami Rabe, oraz Dziś Kolacja: Brokuły Rabe Z Pepperoni I Bułką Tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wlać olej do dużej patelni ustawić na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż bardzo miękkie, o 5 protokół. Wrzuć pomidory, oregano i tymianek. Gotować, rozbijając duże kawałki pomidora drewnianą łyżką, przez około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Z grubsza posiekać brokuły rabe.
Dodaj do wody i gotuj przez około 1 minutę.
Wyjąć szczypcami i osuszyć w durszlaku. Spłucz pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Zagotować duży garnek z wodą i dodać makaron. Gotować do bardzo al dente, o 3 minuty mniej niż mówi pakiet.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Odstawić.
Formować włoską kiełbasę na 1-calowe kulki.
Saute je w dużej patelni ustawić na średnim ogniu. Z kiełbasy powinno być wystarczająco dużo tłuszczu, ale jeśli mięso kije, dodaj mżawkę oleju. Gotować, aż rumiane na wszystkich stronach.
Dodaj do sosu pomidorowego.
Natrzyj trochę masła po wewnętrznej stronie naczynia żaroodpornego. Wrzuć makaron i brokuły rabe.
Polać sosem. Na wierzch posypać mozzarellą.
Piec przez około 30 minut, lub do momentu aż ser będzie bulgotał.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo