Kolacja dziś wieczorem: makaron z smażonym szwajcarskim Chard, złotymi rodzynkami i kaparami

Kolacja dziś wieczorem: makaron z smażonym szwajcarskim Chard, złotymi rodzynkami i kaparami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kolację dziś wieczorem: makaron z smażoną Chard szwajcarski, złote rodzynki, i kapary spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 723 kalorie, 31g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kaparów, farfalle, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: duszona brukselka z boczkiem, złocistymi rodzynkami i makaronem, Złote rodzynki i orzeszki piniowe szwajcarski Chard, oraz Kolacja: sos pomidorowy z orzeszkami piniowymi, kaparami, oliwkami i rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Tymczasem oddziel łodygi szwajcarskiego chard od liści. Posiekać łodygi na 1-calowe kawałki. Pokrój liście na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Wlać oliwę z oliwek do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać cebulę i gotować przez 4 protokół, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać Szwajcarskie łodygi chard, przykryć i gotować przez około 5 minut, mieszając co minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Wrzucamy rodzynki, następnie dodajemy garść liści chard. Dobrze wymieszać, a następnie przykryć garnek. Gdy zwiędną, dodaj kolejną garść, przykryj i poczekaj, aż te zwiędną. Powtarzaj, aż wszystkie liście chard zostaną dodane. Gotować przez 7 do 10 minut, lub aż liście zwiędną i łodygi są miękkie. Wyłączyć ogrzewanie i dodać kapary. Mieszaj, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
W międzyczasie dodaj kilka łyżek soli do garnka z wrzącą wodą i ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na pudełku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Odcedzić i odstawić po zakończeniu.
7
Połączyć makaron i szwajcarskiej mieszaniny chard w dużej misce. Dobrze rzucaj. Na wierzchu zetrzeć parmezan i skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia86
Magazyn