Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim

Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kolację dzisiaj: Mauretański styl gulasz z ciecierzycy i szpinaku spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jeśli masz ocet sherry, szafran, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: szpinak i Curry z ciecierzycy, Kolacja: komosa ryżowa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki, oraz Dziś Kolacja: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać oliwę do dużego garnka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać ząbki czosnku, i gotować przez 3 do 4 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
3
Czosnek wyjąć i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4
Dodać chleb na patelni; gotować z obu stron, aż rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyjąć i odstawić na bok.
6
Wyłącz ciepło i pozwól patelni ostygnąć na minutę. Następnie dodaj paprykę, szafran i kminek i mieszaj przez kilka sekund. Następnie wlać ocet sherry i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Czosnek i chleb umieścić w moździerzu i tłuczek. Smash, aż stanie się gęstą pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
8
Wrzuć ciecierzycę i szpinak do dużego garnka z mieszanką paprykowo-szafranową; wlej 4 szklanki wody. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować przez 5 minut. Wymieszać z pastą Chlebowo-czosnkową; gotować jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia45
Magazyn