Kolacja Dziś Wieczorem: Crema De Chile Poblano (Pieczona Zupa Chile Poblano)

Kolacja dziś wieczorem: Crema de Chile Poblano (pieczone Chile Poblano zupa) może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, tortille kukurydziane, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 32 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kolacja: Kremowa zupa kukurydziana z pieczonym Poblano Chile, Vincent Price Sopa Poblano-Zupa Poblano Chile, oraz Kolacja: sałatka ziemniaczana pieczona z majonezem Poblano.
Instrukcje
Umieść poblanos nad otwartym płomieniem, często obracając się, aż poczerniały ze wszystkich stron.
Przełożyć do plastikowej torby i pozostawić na parze przez 15 minut. Następnie obrać skórę, usunąć łodygi i nasiona i pokroić w cienkie paski.
Dodaj masło do dużego garnka ustawionego na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż będą przezroczyste. Następnie dodać czosnek i gotować przez 5 Więcej minut, uważając, aby nie brązowy czosnek. Wrzucić pokrojone poblanos i gotować przez 20 minut, często mieszając.
Dodaj szczyptę soli i pieprzu, epazote i bulion z kurczaka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez 15 minut.
Przecedzić mieszaninę w blenderze. Wróć do garnka i wlej mleko.
Podgrzej delikatnie. Następnie wyjąć 1/2 szklanki i wymieszać z żądaniami w małej misce.
Dodaj to z powrotem do zupy. Smak soli.
Pokrój tortille na 1/2 cala grube paski.
Wlać trochę oleju rzepakowego do patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodać kilka pasków tortilla i gotować przez kilka sekund z każdej strony, aż chrupiące.
Osuszyć na ręczniku papierowym. Powtórz z pozostałymi paskami.
Zupę podawać z kilkoma paskami kukurydzy i odrobiną kremy skropionej na wierzchu.