Kolacja: Bucatini z fasolą Fava
Kolacja dziś wieczorem: Bucatini z fasolą Fava może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, pecorino, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kolacja: Bucatini con Salsicce (Bucatini z kiełbasą), Kolacja: makaron z fasolą Fava, czerwoną papryką i boczkiem, oraz Kolacja: fasola Fava z grillowaną cukinią i domowymi grzankami.
Instrukcje
Przynieś dwie garnki wody do wrzenia, obie osolone. W międzyczasie, podzielić strąki fasoli fava i usunąć fasolę wewnątrz. Przygotuj miskę wypełnioną lodowatą wodą, a następnie blanszuj fasolę przez około 2 minuty.
Wyjmij do lodowej kąpieli,a następnie zsuń skórki, aby odsłonić jasną zieloną fasolę.
Bucatini gotować do 1-2 minut przed al dente.
Tymczasem, rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu i smażyć czosnek, aż pachnące i miękkie.
Dodać fasolę fava i odrobinę wody i gotować delikatnie, aż fasola będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj odsączony makaron na patelni wraz z masłem i trochę wody makaronu. Wrzucić do połączenia, a następnie zawirować makaron wokół patelni na kilka minut, aż makaron kończy gotowania i sos uformował.
Makaron wyjąć do miseczek, ułożyć startym serem i natychmiast podawać. Wymieszać z oliwą z oliwek lub wodą z makaronu, jeśli jest zbyt sucha.