Kolacja: Bucatini z fasolą Fava

Kolacja: Bucatini z fasolą Fava
Kolacja dziś wieczorem: Bucatini z fasolą Fava może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, pecorino, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kolacja: Bucatini con Salsicce (Bucatini z kiełbasą), Kolacja: makaron z fasolą Fava, czerwoną papryką i boczkiem, oraz Kolacja: fasola Fava z grillowaną cukinią i domowymi grzankami.

Instrukcje

1
Przynieś dwie garnki wody do wrzenia, obie osolone. W międzyczasie, podzielić strąki fasoli fava i usunąć fasolę wewnątrz. Przygotuj miskę wypełnioną lodowatą wodą, a następnie blanszuj fasolę przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wyjmij do lodowej kąpieli,a następnie zsuń skórki, aby odsłonić jasną zieloną fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
3
Bucatini gotować do 1-2 minut przed al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
BucatiniBucatini
4
Tymczasem, rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu i smażyć czosnek, aż pachnące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać fasolę fava i odrobinę wody i gotować delikatnie, aż fasola będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Fasola FavaFasola Fava
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Dodaj odsączony makaron na patelni wraz z masłem i trochę wody makaronu. Wrzucić do połączenia, a następnie zawirować makaron wokół patelni na kilka minut, aż makaron kończy gotowania i sos uformował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Makaron wyjąć do miseczek, ułożyć startym serem i natychmiast podawać. Wymieszać z oliwą z oliwek lub wodą z makaronu, jeśli jest zbyt sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn