Kokosowy Krem Ryżowy
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Krem z ryżu kokosowego może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 503 kalorie, 12g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, pół na pół, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Z Kremem Kokosowym, Krem Kokosowy, oraz Ciasto z kremem kokosowym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325 F. doprowadzić mleko kokosowe, wodę i 1/4 szklanki cukru do wrzenia w małym rondlu. Wymieszać z ryżem. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować delikatnie, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut. W międzyczasie podgrzej pół na pół w małym rondlu na średnim ogniu (nie pozwól mu się zagotować).
W średniej misce ubić jajka, wanilię i pozostały cukier.
Stale ubijając, powoli wlewaj ciepłe pół na pół do mieszaniny jaj. Usuń i wyrzuć pianę, która unosi się na powierzchnię. Wymieszać z ryżem.
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali.
Umieść naczynie w większej patelni lub naczyniu do pieczenia i przenieś do regału piekarnika. Ostrożnie dodać wystarczającą ilość gorącej wody do większej patelni, aby dotrzeć do połowy boków mniejszego naczynia.
Piec, aż krem jest ustawiony, około 1 godziny.
Umieść kawałek folii bezpośrednio na powierzchni kremu przed umieszczeniem go w lodówce. Zapobiega to tworzeniu się skóry.