Kokosowa Curry wieprzowina, groszek śnieżny i mango Stir-Fry
Przepis kokosowy Curry wieprzowina, groszek śnieżny i mango Stir-Fry mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 29g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej canolan, pasta curry, groszek śnieżny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 67%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Wieprzowina, groszek śnieżny i pieczarkowy Stir-Fry dla dwojga, Hoisin Pork & Snow Pea Stir Fry, oraz Wieprzowina, Groszek Śnieżny I Pieczarki Stir-Fry.
Instrukcje
Przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Pokroić wieprzowinę w 1-calową kostkę.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Wieprzowinę posypać równomiernie Curry.
Dodać wieprzowinę i groszek śnieżny na patelnię; smażyć 3 minuty.
Połącz mleko kokosowe, sos rybny i pastę curry, dobrze mieszając.
Dodać mieszaninę mleka do patelni; doprowadzić do gotowania. Wymieszać w mango i 1/4 szklanki cebuli; gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego.
Umieść 1 szklankę ryżu na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 1/4 szklanki mieszanki wieprzowiny.
Posypać każdą porcję 1 łyżką pozostałej 1/4 szklanki cebuli i 1 1/2 łyżeczki rozdrobnionego kokosa.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.