Kokosowa bazylia kurczak hamburgery z Thai Peanut Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj hamburgerów z kurczaka z bazylią kokosową z tajskim Pesto orzechowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 903 kalorie, 35g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, prażony olej arachidowy, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 53 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zdrowe hamburgery z kurczaka ze szpinakiem bazylia Pesto & Mozzarella, Thai Basil Chicken Stir Fry with Ginger Peanut Sauce, oraz Thai Coconut Peanut Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotuj średnio gorący ogień w grillu węglowym z pokrywą lub rozgrzej grill gazowy do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
1
Wymieszać sok z limonki i cukier w średniej wielkości misce, aby rozpuścić cukier.
Połącz mleko kokosowe, Skórka z limonki i sok z limonki w 10-calowej patelni ognioodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Umieść patelnię na grillu i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie zagęszczona i zredukowana do 2/3 szklanki, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Kasztany Wodne, Julienne
3
Dodać pastę curry do mieszaniny i ubijać, aż będzie gładka.
Dodaj schłodzoną mieszaninę mleka kokosowego, bazylii, panko i soli. Używając dużego widelca, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj składniki. Podzielić mieszaninę na 6 równych porcji i uformować porcje na paszteciki, aby pasowały do bułek, dokonując lekkiego wcięcia w środku każdego patty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Drażetki Z Białą Perłą
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Gdy grill jest gotowy, posmaruj stojak grillowy olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
8
Umieść paszteciki na stojaku, przykryj i gotuj przez 4 minuty. Flip paszteciki, przykryć, i gotować dodatkowe 4 protokół, lub aż soki uruchomić jasne od środka pasztecików po przekłuciu. W ciągu ostatnich kilku minut gotowania ułóż bułki, pokrój stronę w dół, na brzegach grilla, aby lekko tostować.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
9
Aby zebrać hamburgery: rozprowadzić równą ilość slaw na dnie bułki. Top każdy z patty i dollop pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny