Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Kofte z tuńczyka z melasą z granatu-miętową glazurą z pokruszonym pikantnym hummusem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1193 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 7,66 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Jeśli masz tuńczyka, tahini, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pikantny Pokruszony Hummus, Soczewica Hummus Wrap z granatem Melasa przepis, oraz Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 12 drewnianych szaszłyków moczonych w wodzie przez 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Drewniane
1
Wymieszać melasę z granatu, miód, sok z cytryny, musztardę i miętę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z Granatów
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Musztarda
Miód
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2
Pozostaw glazurę w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
1
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego w małej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodaj pastę pomidorową, kminek, ziele angielskie i cayenne, i gotować 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Ziele Angielskie
Mielony Pieprz Cayenne
Kminek
5
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
6
Tuńczyka pokroić na duże kawałki i dodać do robota kuchennego wraz z ostudzoną mieszanką przypraw, 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki i skórki z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Proces do dość gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skórka Cytrynowa
Pietruszka-nać
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
7
Przełożyć do miski i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Rozgrzej grill węglowy do wysokiej temperatury za pomocą metody bezpośredniego ogrzewania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Podzielić mieszaninę tuńczyka na 12 równych porcji i toczyć się do piłki nożnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Tuńczyk
10
Posmaruj Kofty pozostałą częścią oleju i posyp solą i pieprzem. Grill, aż złoty kolor i lekko zwęglone ze wszystkich stron i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę. Zarezerwuj część glazury do serwowania, a następnie posmaruj koftes pozostałą glazurą za każdym razem, gdy się obrócisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Glazura
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Przełożyć szaszłyki na talerz i ułożyć obok pikantnego Hummusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
12
Kebaby skropić większą ilością glazury i rozsypać liście pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Glazura
13
Włożyć dwie trzecie ciecierzycy do robota kuchennego wraz z tahini, olej sezamowy, miód, czosnek, chile, sok z cytryny, ostry sos, jeśli używasz i doprawić solą i pieprzem. Puree aż prawie gładkie. Po uruchomieniu maszyny skropić wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby uzyskać gładkie, ale gęste puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Olej Sezamowy
Ciecierzyca
Ostry Sos
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Tahini
Papryka Chili
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
14
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
15
Pozostałą ciecierzycę włóż do miski i tłucz grubo masą ziemniaczaną. Łyżka puree ciecierzycy na wierzchu puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Cukierki Peachie-o
16
Skropić oliwą z oliwek i roztrzepać natkę pietruszki na wierzchu.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.