Klopsiki Z Kurczaka Z Serem Pleśniowym
Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 99 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz udka z kurczaka, bułkę tartą panko, olej z pestek winogron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Szpinak i ser pleśniowy klopsiki z kurczaka, Ser Pleśniowy Nadziewane Buffalo Klopsiki Z Kurczaka, oraz Ser Pleśniowy Nadziewane Buffalo Klopsiki Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Udka kurczaka, jajka, sól selera i biały pieprz umieścić w maszynce. Pulse, aż mięso jest zmielone, ale nadal trochę grube. Nie rób gładkiej pasty!
Przenieść mieszaninę kurczaka do miski. Wymieszać razem bułkę tartą i ser pleśniowy do połączenia.
Napełnij małą miskę wodą. Aby uformować klopsiki, zwilż trochę ręce i uformuj mieszaninę w 1-calowe kulki.
Podgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj olej, aby wypełnić około 1/4 cala po bokach. Nie napełniaj miski całkowicie olejem.
Mąkę wlać do płytkiego naczynia i doprawić solą i pieprzem.
Każdy klopsik zawijamy w mąkę, aby nadać mu lekką powłokę.
Gdy olej jest gorący, dodać klopsiki i gotować, aż złoty kolor i gotowane przez, o 10 protokół. Odwróć klopsiki w połowie gotowania. Być może będziesz musiał gotować je partiami, jeśli nie mieszczą się na patelni, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Ugotowane klopsiki odcedzić na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Połącz sok pomidorowy, ocet winny ryżowy, ostry sos, sól selera, biały pieprz i sól w dużej misce.
Ubij w oleju, aż dobrze się zmiksuje i lekko zgęstnieje.
Połowę klopsików przełożyć do dużej miski.
Wlać trochę sosu na wierzch, tylko tyle, aby pokryć klopsiki. Delikatnie wrzucić klopsiki wokół płaszcz w sosie. Za pomocą szczypiec przenieś klopsiki na talerz i włóż wykałaczkę. Powtórz z pozostałymi klopsikami.
Wlać pozostały sos do małej miseczki i podawać jako sos do zanurzania.